Melontakohteet Leppävirralla, Heinävedellä ja Vehmersalmella.

Melontaopas Anne Hyvärinen tarjoaa melontapalveluita Leppävirralla, Kuopiossa ja lähialueilla. Kajakkien lisäksi Amatsonia vuokraa savolaista puista soutuvenettä Kuopion Itkonniemellä. Varsinaista asiakaspalvelupistettä ei ole vaan melontakalusto tuodaan asiakkaan tarpeiden mukaan lähtöpisteeseen ja haetaan lopetuspisteestä.

Suosittuja lähtöpisteitä ovat Valamon luostari ja Karvion kanava Heinävedellä, Unnukka ja Konnuksen kanava Leppävirran kirkonkylällä sekä Sorsakosken kylä, Vehmersalmen kylä tai Puutossalmen lossi.

Valamon luostarilta voi meloa Varistaipaleen kanavan kautta Karvioon tai jatkaa pitkin kanavareittiä Koloveden kansallispuistoon saakka. Koko matkan pituudeksi tulee noin 65 km. Aloittelevan melojan on hyvä varata aikaa tälle reitille kolmesta viiteen päivään. Reitin varrella on runsaasti yöpymispaikkoja, joista löytyy tulipaikat, puut, huussi ja laavu. Yöpymiseen on varattava oma teltta, makuupussi, makuualusta ja muut retkeilyvälineet.

Leppävirran Unnukasta voi meloa noin 10 kilometrin päähän yöretkelle Kaita-saareen, jossa on myös saunamahdollisuus. Kaitasaari on veneilijöiden suosima kohde, jossa on kesäisin paljon porukkaa. Yöpyminen tapahtuu teltoissa. Varkauden kautta melontareittiä voi jatkaa vaikka Savonlinnaan saakka. Savonlinnaan tulee matkaa yli 100 km ja matka-aikaa kannattaa varata viikon verran.

Sorsakoskelta pääsee joko Sorsavedelle tai Osmajärvelle. Sorsavesi on muinainen järvi, jossa on hienoja yöpymispaikkoja. Siellä voi viettää päivän tai useamman. Osmajärveltä on mahdollista meloa Osmajokea myöten Varkauteen. Keväisin reitti tarjoaa lintubongareille paljon nähtävää. Osmajärvellä on myös Osman kivi, Täyssinän rauhan rajamerkki, johon liittyy paljon tarinaperinnettä.

Vehmersalmelta on helppo lähteä tutustumaan mahtavaan kraaterijärveen Suvasveteen. Sen pohjoisosassa noin 15 kilometrin päässä Vehmersalmen kylän satamasta on Vuori-Kukkarin saari, jossa on laavupaikka. Sieltä avautuu mahtavat näköalat Suvasvedelle. Paikka on kansanperinteessä tunnettu hiisitarinoista. Se on ollut vanhastaan alueen yksi suurista merkkipaikoista. Suvasvesi on aava ja sen ylittämiseen tarvitaan kokemusta. Suvasveden pohjoisosa tarjoaa suojaisia reittejä ja laavupaikkoja harvakseltaan. Etelään päin mentäsessä on oltava jo kokemusta melomisesta ja retkeilystä, koska maasto ei tarjoa suojaa ja säiden vaihtelu voi olla rajua. Suvasveden kaakkoiskulmassa sijaitsee Paimensaari, jossa voi tutustua perinnemaisemaan, jossa on laiduntanut useana kesänä myös eläimiä. Reitti yhtyy Heinäveden reittiin, jota pitkin on mahdollista jatkaa matkaa joko Varistaipaleen kanavan kautta Valamon luostariin tai Karvion kanavan kautta kohti Heinävettä ja kanavareittiä Kolovedelle.

Puutossalmen lossilta on helppo lähteä tutustumaan Kallaveden saaristoon ja meloa vaikka Kuopioon saakka. Kallaveden kesäiset yöt ovat ihastuttavia ja tarjoavat rauhallisemman melontakokemuksen kuin vilkasliikenteiset kesäpäivät. Melojan tulee huomioida syväväylät ja suhteellisen vilkas isojen alusten liikenne Varkaus – Leppävirta- Kuopio -reitillä. Älä melo laivaväylillä ja yöllä meloessa muista valaista aluksesi!

Tarjoamme reittisuunnittelun ja melontakartat näille alueille.

Kysy lisää: Anne Hyvärinen 0400 236 598; sähköposti: hyvarinen.anne@gmail.com

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Comment Spam Protection by WP-SpamFree