Melontamuistoja: Valamo – Koloveden kansallispuisto

Savossa lempikohteisiini kuuluu reitti Uuden Valamon luostarista Koloveden kansallispuistoon.  Valamon luostari on rauhallinen lähtöpaikka, jonka rannassa käymme harjoittelemme melonnan perustaidot ja kajakin pakkaamisen sekä pelastautumisen kajakin kaatuessa. Hyvin nukutun yön ja ravitsevan aamiaisen jälkeen matka voi alkaa kohti Kolovettä. Matkaa on edessä noin 65 km.

Reitti kulkee seitsemän kanavan läpi. Valamon luostarin suunnasta tullessa ne ovat: Taivallahden kanava, Välikanava (joka on avokanava), Varistaipaleen kanava, Karvion kanava, Kerman kanava, Vihovuonteen kanava ja Väärän avokanava.

Yläkuvassa ollaan tauolla Varistaipaleen kanavalla. Alakuva on hyvä esimerkki siitä, miten kajakilla muodostetaan lautta kanavassa ja sitten vain odotellaan.


Wirran Wietävän vuokramökin rannassa kevään kaikki elementit olivat läsnä: lämpimän kevään tuomat ukkoskuurot, lintujen hurja konsertto ja pihapiirin käki jäivät ikuisesti mieleen.

Matkalla sijaitsee monta huikaisevan hienoa taukopaikkaa. Tällaiselta voi näyttää aamu, kun avaa teltan oven. Tässä kelpaa aamukahvit keitellä ja kuulostella kevään ääniä.

Koloeden kansallispuiston kalliomaalauksia pääsee ihailemaan miltei kajakista käsin. Kuvassa ollaan Vierunsuoren kalliomaalauksen opaskylttiä lukemassa.

Eikä näissä Metsähallituksen ylläpitämissä taukopaikoissa ole valittamista. Puitteet on huikeat ja aina puita tarjolla.

Tässä paistuu maitohorsman kevään ensiversot. Nam nam.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.